Wat zijn Non Fungible Tokens (NFT’s)?
Een NFT (Non Fungible Token) kan worden gezien als een digitaal eigendomsbewijs. Het eigendomsbewijs wordt gegarandeerd met behulp van cryptografie. Dit is niet anders dan bij digital assets als Bitcoin en Ethereum. Het verschil tussen het digitale eigendomsbewijs is dat een digital asset als bijvoorbeeld Bitcoin deelbaar is in 21 miljoen eenheden, die op zijn beurt weer deelbaar zijn in honderdmiljoen eenheden (Satoshis). Een NFT is niet uitwisselbaar.
Elke NFT heeft een unieke cryptografie

Elke NFT heeft een unieke cryptografie en is opzichzelfstaand. Dit heeft ervoor gezorgd dat NFT-technologie verschillende markten van innovatieve nieuwe usecases kan voorzien. Kunst is zo’n markt waarbij NFT-technologie van toegevoegde waarde kan zijn. Een NFT heeft een onafhankelijke waarde ten opzichte van andere NFT’s. Dit geldt ook voor kunst en daarom is kunst als NFT uitermate geschikt. Ten eerste zorgt een NFT ervoor dat de kunst een uniek eigendom is. Er is geen mogelijkheid tot uitgifte van dezelfde kunst met de daarbij behorende cryptografie. Hierdoor kan de authenticiteit en betrouwbaarheid van de kunst worden gewaarborgd. Een ander groot voordeel is dat er bij een NFT van tevoren verschillende parameters kan worden meegegeven. Wanneer een kunstenaar een kunstobject in de markt zet als NFT kan men ervoor kiezen om bijvoorbeeld een 10% doorverkooppercentage te rekenen. Elke keer wanneer de kunst wordt verhandeld verdient de kunstenaar nog steeds 10% aan de verkopen. Hierdoor kan er een eerlijker verdienmodel gerealiseerd worden voor kunstenaars.

Kansen en risico’s

Kortom, de NFT-markt is hoopvol en staat nog in de kinderschoenen. Aankomende jaren gaat blijken hoe NFT-technologie zich vermengt met de traditionele wereld van bijvoorbeeld kunst en objecten. Investeren in NFT’s kan op 2 verschillende manieren. Door middel van aankoop van een NFT of een investering in de technologie die het mogelijk maakt om NFT’s te verhandelen. Investeringen bij NFT’s gaan gepaard met de bijbehorende risico’s. Zeker niet elke NFT heeft waarde. Bij investeren in NFT-technologie is het van belang dat je je goed inleest en kennis hebt van zaken.

Haerstraat 125
7573 PA Oldenzaal

© 2022 BitStaete | Privacy | website Bureau Peters

Bitstaete

Ons team

Contact